Iaia och livet

37-årig göteborgska som är nyfiken, busig och tankspridd. Bloggar inte så aktivt just nu. Jag gillar: språklig humor, att dansa - framförallt salsa, musik - helst sådant som låter 80-talssynth, indiepop, latin och jazz, diskussioner om livet, att läsa böcker och att se Vänner på TV.

onsdag, oktober 05, 2005

Thore i huvudet

Vad är det som gör att man så lätt får dåliga låtar på hjärnan? Man tycker ju att om något fastnar i huvudet så att man går omkring och nynnar på det hela tiden, så borde det ju vara för att det är bra, och om inte, så borde det vara lätt att byta ut mot något annat. Men det funkar inte. Således har man haft totalt intetsägande små stycken av alltifrån Thore Skogman till Backstreet boys som envist loopar sig i hjärnan om och om igen. Eftersom det blir som ett soundtrack till ens liv just under den tidsperioden så är det ju rätt beklämmande om det blir kompat med någon trist dussinlåt med Nanne, för att inte tala om Shirley... Men det absolut värsta var nog tröj-låten förra sommaren som var stört omöjlig att bli av med och hade man lyckats, så kunde man ge sig den på att den spelades på radion och så var det kört, igen. Med det sagt så skulle jag vilja kora den bästa låten (och rösten!) jag haft på hjärnan på sistone: "You're beautiful" med James Blunt.

3 Comments:

  • At 06 oktober, 2005 08:49, Blogger Drysen said…

    Tror att man får låtarna på hjänan bara för att dom spelas hela tiden.

     
  • At 06 oktober, 2005 19:18, Blogger Maria said…

    Men jag tycker inte det stämmer helt, för ibland får man dem på hjärnan fastän man bara hört dem en gång? Vissa låtar har lätt att fastna, oavsett om de är bra eller inte.

     
  • At 07 oktober, 2005 20:17, Blogger Drysen said…

    Hmm..kanske har något med ens undermedvetna att göra? Kommer du ihåg låten "hej Monika"? Den fastnade ju rätt snabbt i huvudet/Hjärnan. Va ute och gick på stan när jag såg en lapp ingen stor lapp bara ett A4 och på det stod det "hej hej monika" och genast började låten i huvet. Stannade tilloch kollade på lappen. Och under där stod det inom parantes liten text (Haha nu fick du den låten på huvet!) :)

     

Skicka en kommentar

<< Home