Iaia och livet

37-årig göteborgska som är nyfiken, busig och tankspridd. Bloggar inte så aktivt just nu. Jag gillar: språklig humor, att dansa - framförallt salsa, musik - helst sådant som låter 80-talssynth, indiepop, latin och jazz, diskussioner om livet, att läsa böcker och att se Vänner på TV.

torsdag, mars 09, 2006

Betraktelse

Jag må vara kontroversiell i den här tanken, men jag funderat en del på det här med graviditet och barnafödande (har inga barn själv dock) - är det inte lite omodernt egentligen? Vad har hänt med oss - jo vi stressar runt på våra jobb, prioriterar ner ordentlig kost, motion och vistelse i naturen. Vi sitter framför datorn och TV:n hur mycket som helst och informationsflödet är enormt, likaså kraven på hur snabbt allting ska lösas, vilket gör att vi är helt slut varje dag när vi kommer hem. På en enda dag kan du få 100 krav på dig, 100 saker du måste göra eller svara på. Ett E-mail eller SMS kommer fram sekunden efter det har skickats, en websida uppdateras ögonblickligen och du kan alltid bli nådd på din mobil. I skenet av detta - känns det då inte väldigt gammaldags och oeffektivt att bära på ett barn i nio månader, föda fram det i oändlig smärta och sedan amma det i ett ytterligare halvår? Nästa steg, för att vi ska anpassa oss till den här nya åldern, borde ju vara att vi börjar lägga ägg som mamman och pappan kan turas om att passa, och varför inte lägga förresten. Eller också att graviditeten bara varar i några veckor, en sjukskrivning. Som ett nödvändigt ont bara man kan göra i en liten parentes. För ärligt talat - vem har tid att skaffa barn?!

Eller...är det kanske så att det är just barn som är det sista vi har kvar av det gamla, äkta, det som måste få ta sin tid och som måste få medföra omprioriteringar, omvårdnad, lek och mycket kärlek. Det kanske är vår livlina?

3 Comments:

  • At 10 mars, 2006 08:17, Blogger Frk Fleggman said…

    Det var klokt skrivet och tänkt. Men det GÅR att dra ner på tempot även utan barnafödande. Man måste inte allt man TROR man måste. Och vill man ha barn tror jag det går lättare att få till det om man är på lågvarv. Men det är ju bara mina högst ovetenskapliga teorier. Trevlig helg!

     
  • At 10 mars, 2006 13:44, Blogger Rex said…

    Mark & Jonas hinner ju skaffa barn trots deras karriärer?

     
  • At 13 mars, 2006 21:26, Blogger Maria said…

    Mark och Jonas räknas inte - deras barn har ju dubbelt upp med föräldrar som lägger ner tid på dem :)

     

Skicka en kommentar

<< Home