Iaia och livet

37-årig göteborgska som är nyfiken, busig och tankspridd. Bloggar inte så aktivt just nu. Jag gillar: språklig humor, att dansa - framförallt salsa, musik - helst sådant som låter 80-talssynth, indiepop, latin och jazz, diskussioner om livet, att läsa böcker och att se Vänner på TV.

måndag, juni 26, 2006

Spänning på jobbet

Min närmaste kollega X, som alltid är väldigt noga med att höra av sig och tala om sina förehavanden, dök inte upp idag och hörde inte av sig. Klockan blev tio, elva, tolv, två, och vi visste ingenting. Han svarade inte på SMS och inte på telefonen hemma. I jakten på svaret på gåtan förhörde jag mig hos inte mindre än tre av hans vänner som också finns på jobbet, men då inte de heller hört av honom sedan i lördags eller fick tag i honom tätnade mysteriet. Först var vi helt övertygade om att X bara försovit sig, men ju längre dagen led så lyckades vi måla upp alltfler scenarion. Hade han varit bortrest och inte kommit hem? Hade bilen pajat? Hade lilla dottern fått kikhosta? Kanske hade han varit ute och gått vilse någonstans eller deppat ned sig fullständigt efter matchen i helgen? Spänningen stegrades ytterligare av att en kollega Y inte svarade på mail angående detta, men fortfarande hade autoreply på att han skulle vara tillbaka idag. Kunde det vara så att han också var försvunnen?! Till slut hörde dock X av sig, efter en påringning från en av vännerna. Hans frånvaroanledning inskränkte sig i samma ögonblick till en fullständigt odramatisk förkylning med medföljande sängliggande, kombinerat med en icke fungerande mailfunktion någonstans.
Så var det med det mysteriet.

1 Comments:

  • At 27 juni, 2006 13:48, Anonymous Anonym said…

    Ja tänk vad viktigt det blivit att alltid vara i kontakt. Både bra (att känna sig ombrydd) och dåligt (att aldrig kunna "försvinna" ett tag om man vill det)

     

Skicka en kommentar

<< Home