Iaia och livet

37-årig göteborgska som är nyfiken, busig och tankspridd. Bloggar inte så aktivt just nu. Jag gillar: språklig humor, att dansa - framförallt salsa, musik - helst sådant som låter 80-talssynth, indiepop, latin och jazz, diskussioner om livet, att läsa böcker och att se Vänner på TV.

onsdag, juli 05, 2006

Dublin

Dublin är verkligen en kanonstad! På en kväll och en heldag hann vi åtminstone få en hyfsad bild och det gav verkligen mersmak. Följande kan rekommenderas:
* Ett mysigt område nära floden som heter Temple Bar, där det finns mycket pubar, restauranger och en del butiker
* Shopping förstås och framförallt skor, det kryllade av skoaffärer. Bästa gatorna är Henry Street och Crafton Street. Det enda som verkade billigare än hemma var just skor. Men det kan vara rean...
* Howth (uttalas hooooth), som är ett litet samhälle ute vid kusten 25 min tågresa från city. Jättemysigt och från den långa piren har man en kanonutsikt in mot de mörkgrönklädda klipporna som stupar i havet. Mycket vackert och något som jag aldrig sett förut.
* Restaurangerna Oliver St John Gogarty i Temple Bar (där de hade jättegod Irish Stew) och Abbey Tavern i Howth (bl a god anka och mumsig Baileys Chocolate Chip Cheesecake...).
* Dricka Guinness förstås eller någon av lågprisvarianterna som finns.
* Sevärdheter som Trinity College, St Patrick's cathedral, Christ Church och Dublin Castle hann vi bara se utanpå, men de var fina. Trinity College bör man dock gå in i har jag hört.

3 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home