Iaia och livet

37-årig göteborgska som är nyfiken, busig och tankspridd. Bloggar inte så aktivt just nu. Jag gillar: språklig humor, att dansa - framförallt salsa, musik - helst sådant som låter 80-talssynth, indiepop, latin och jazz, diskussioner om livet, att läsa böcker och att se Vänner på TV.

tisdag, januari 31, 2006

Njutningar

Igår var jag på en helt fantastisk choklad- och vinprovning. Vi testade 6 olika sorters choklad och 8 olika drycker - alltifrån lättmousserande muscat-vin till rom, faktiskt. Det är som om man missat något när man inte ens vetat att det finns viner som heter Domaine Poderoux Maury och Osborne Pedro Ximenez. Domaine de Coyeux var ett annat vin som var väldigt gott till mjölkchoklad, och då menar jag inte Marabou, utan riktig mjölkchoklad med kakaosmör och mindre socker. Den vi smakade var från Valrhona, mmmm. Vi smakade även andra sorter, mörkare choklad, från Valrhona. Den som heter Manjari var väldigt god med det förstnämnda vinet. Manjari är gjord på Criollo-bönan som är den finaste. Alldeles fruktig och oemotståndlig...
Visste ni det här om choklad:
Det innehåller antioxidanter.
Det frigör anandamid, "kroppens eget cannabis", det är därför man blir lycklig av det .
Det sänker kolesterolvärdet i kroppen.
Kakaobönan innehåller mineraler och vitaminer, som t.ex. kalcium, järn, fluor,magnesium, kalium, natrium, fosfor, A-vitamin, tiamin, riboflavin och niacin.
Mera på http://www.chokladsajten.com/

Tja, vad ska jag säga...det var värt huvudvärken idag =)

1 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home