Iaia och livet

37-årig göteborgska som är nyfiken, busig och tankspridd. Bloggar inte så aktivt just nu. Jag gillar: språklig humor, att dansa - framförallt salsa, musik - helst sådant som låter 80-talssynth, indiepop, latin och jazz, diskussioner om livet, att läsa böcker och att se Vänner på TV.

lördag, februari 11, 2006

OS är här

Var det någon mer än jag som reflekterade över fenomenet kommentatorer i samband med OS-invigningen igår? Vilka fantastiskt kloka och genomtänkta saker de sa, som:
"Snö och is är ett fundament för vintersport".
"Det gröna, det blå och det vita symboliserar alpernas skogar, bäckar och snö".
"Inlinesåkarna med eld ska symbolisera fart". När de senare dök upp igen fick vi reda på att elden var "The sparks of passion".
Under det futuristiska momentet fick vi veta att de utklädda figurerna var "Framtidens armé".
Apropå Sveriges medaljchanser: "Om man såg på stämningen i truppen bland de som var här nu ikväll så var den väl ändå god".
Och när elden så till sist tändes - var det någon mer än jag som funderade på exakt vilken sorts snö Katarina Hulting hade bekantat sig närmare med innan begivenheten? Och var det verkligen riktigt så fantastiskt att Susan Sarandon var med och bar flaggan? Det var dock väldigt coolt med den människoformade backhopparen. Och Pavarotti var förstås i kanonform. Hade inte han slutat?

4 Comments:

Skicka en kommentar

<< Home