Iaia och livet

37-årig göteborgska som är nyfiken, busig och tankspridd. Bloggar inte så aktivt just nu. Jag gillar: språklig humor, att dansa - framförallt salsa, musik - helst sådant som låter 80-talssynth, indiepop, latin och jazz, diskussioner om livet, att läsa böcker och att se Vänner på TV.

måndag, augusti 14, 2006

Mr President of the Jamt Land

Mera Storsjöyran. Jag måste ju berätta att för första gången har jag äntligen sett Presidentens tal till folket. Ewert Ljusberg, republiken Jämtlands president, anlände i sportflygplan (på låtsas), drog mer folk än Hellström och förorsakade en rejäl jämtländsk nationalyra och slagordsskanderande ("Jamtland, Jamtland, jamt och ständut"). Massor av flaggor och hattar i jämtländska färger syndes bland publiken. I år var det presidentval, och efter ett långt tal av presidenten med en uppsjö av valfläsk (som att Storsjöodjuret skulle synas oftare och på mer turistvänliga ställen, bio och bussar skulle bli gratis och att han själv skulle gräva en tunnel i Åre med bara händerna) så fick man rösta. Alla väntade förstås spänt på att fler kandidater skulle offentliggöras, men så var inte fallet.
Istället fick man rösta för eller emot Ewert, med mobiltelefonen. Om man röstade för skulle man bara trycka 1, röstade man emot skulle man trycka stjärna, fyrkant, semikolon, 2 och frågetecken eller något i den stilen som ingen kunde komma ihåg. Självklart vann Ewert, med 102 % av rösterna, och fick ännu en gång folkets jubel. Hur lång mandattiden är framgick inte.